رایانش ابری چیست؟ اگر شما هم یکی از علاقه مندان به بازیهای رایانهای هستید و یا به طور کلی با برنامههای سنگین کامپیوتری فعالیت میکنید، حتماً با مشکلاتی نظیر منابع ناکافی سیستمتان نظیر RAM، CPUو… مواجه شدیهاید. بدون شک در اولین گام به دنبال ارتقا سیستم خود بودهاید اما به دلیل گرانی بیش از حد سخت افزارهای کامپیوتری پیشمان شدهاید. در این نقطه رایانش ابری یا همان پلتفرم ابری به کمک شما خواهد آمد؛ به کمک این روش بدون نیاز به ارتقاع سیستم خود قادر به نصب و اجرای برنامهها و یا بازیهای سنگین گرافیکی خواهید بود. این فناوری علاوهبر سرعت بالایی که در اختیار کاربران قرار میدهد، همچنین از قیمت مقرون به صرفهای نیز برخودرار است. در این نوشتار با ما همراه باشید توضیح دقیقی از اینکه رایانش ابری چیست، در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
رایانش ابری در یک جمله یعنی ارائه سریع منابع ذخیره سازی و پردازشی به کمک اینترنت. به زبانی سادهتر همانطور که برای نصب یک برنامه کامپیوتری از فضای هارد دیسک استفاده میکنید، در قبال پرداخت هزینهای، مقدار فضایی در قالب یک کامپیوتر مجازی در اینترنت به شما اختصاص داده میشود. حال بر اساس هزینهای که متقبل شدید، این کامپیوتر مجازی میتواند از حداقل یا حداکثر توان سخت افزار مجازی برخوردار باشد. بنابراین بدون خرید و نصب سخت افزار فیزیکی میتوانید به یک سخت افزار مجازی ارتقا یافته دسترسی پیدا کنید.
بیشتر بخوانید: سرویس رفع تحریم گوگل پلی
رایانش ابری، یکی از پرکاربردترین فناوریهای امروزه است که برای انواع مختلفی از کاربران و شرکتها مناسب است. این فناوری به شما امکان میدهد تا از طریق اینترنت، به منابع محاسباتی و ذخیرهسازی دادهها دسترسی داشته باشید، بدون اینکه نیازی به سرگرمی با سختافزارهای خاص داشته باشید.
از جمله کاربردهای رایانش ابری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در کل، رایانش ابری برای تمامی افراد و شرکتها کارآمد است، از کاربران خانگی که به دنبال ذخیرهسازی ایمن دادههای خود هستند تا شرکتهای بزرگی که نیاز به پردازش و ذخیرهسازی دادههای بزرگ دارند.
حال که میدانید رایانش ابری چیست و چه کاربردی دارد، بهتر است کمی با مزایای مهم فضای ابری نیز آشنا شوید.
به طور کلی میتوان کاهش هزینه را سادهترین و مهمترین دلیل محبوبیت رایانش ابری دانست. همانطور که گفته شد، در صورتی که قصد ارتقا سیستم سخت افزاری خود را داشته باشید، هزینه زیادی را باید متقبل شوید که برای بسیاری از کاربران مقرون به صرفه نیست. در نقطه مقابل فضای ابری میتواند کاربرد همان سخت افزار گران قیمت را در اختیار شما بگذارد؛ اما با هزینهای بسیار پایینتر
همانطور که میدانید امروزه کشور ایران در لیست تحریم بسیاری از کشورهای دنیا قرار گرفته است و بسیاری از پلتفرمهای محبوب عموم دسترسی کاربران ایرانی را محدود کردهاند. اما سرور ابری از این قاعده مستثنی است و خریداران میتوانند در هر کجای دنیا تنها با چند کلیک وارد فضای ابری خود شوند.
بیشتر بخوانید: سرور مجازی ssd چیست؟
بدون شک این ویژگی را میتوان به عنوان یکی از برترین مزایای استفاده از رایانش ابری دانست. در واقع زمانی که نرم افزاری را روی سیستم خود اجرا میکنید، برنامههای غیرضروری دیگری نیز در همین حین اجرا میشوند که کارایی پردازنده مرکزی را کند میکند. این در حالی است که در فضای ابری تنها برنامه مورد نیاز اجرا خواهد شد و تمام توان پردازنده روی این برنامه گذاشته خواهد شد.
جالب است بدانید که در سرور ابری نیازی به مراقبت از سخت افزار نیست. در واقع کلیه پردازشها به صورت آنلاین از طریق اینترنت انجام میشود.
همانطور که گفته شد، تنها راه اتصال سیستم کاربر به سرور ابری از طریق اینترنت میباشد. بنابراین در صورت قطعی اینترنت دسترسی شما نیز قطع میشود.
به طور کلی فضای ابری همانند هر پلتفرم دیگری از امنیت بالایی برخوردار است؛ اما امنیت آنها 100 درصد نیست. از آن جایی که اطلاعات شما به صورت دادهای در فضایی از اینترنت ذخیره شدهاند، توصیه میشود دادههای مهم خود را در این فضا ذخیره نکنید و حتماً از سخت افزار فیزیکی استفاده کنید.
اکثر برنامههای فضای ابری با امکانات محدودی جهت رفع نیاز طراحی شدهاند و نسبت به نسخههای نصب شدنی کامپیوتر از امکانات کمتری برخوردارند. این موضوع موجب شده تا بسیاری از برنامهها نتوانند نیاز کاربران را رفع کنند.
سرویسهای مهم سرور ابری به سه دسته زیر ساخت سرویس، پلتفرم سرویس و نرم افزار سرویس تقسیم میشود.
این سرویس که در واقع مختصر شده کلمه Infrastructure as a Service میباشد، زیرساختهای لازمه برای شرکتهای ارائه دهنده خدمات ابری را فراهم میکند. ارائه فضای میزبانی(هاستینگ) ابری برای وبسایتها از نمونه بارز این سرویس میباشد.
این سرویس نیز مختصر شده کلمه Platform as a Service میباشد که در واقع وظیفه آن توسعه نرم افزار و طراحی نرم افزار برای کاربران است. به طور معمول، محیطهای برنامه نویسی و کتابخانههای کد در این سرویس ارائه میشوند.
این سرویس که به عنوان رایجترین سرویس رایانش ابری شناخته میشود، باعث میشود تا کاربران در سریعترین زمان ممکن و بدون نصب نرم افزار، به نرم افزار موردنظر خود دسترسی پیدا کنند. در این حالت کاربر تنها میتواند از نرم افزارهای از پیش تعیین شده سرور استفاده کند. فیسبوک، اینستاگرام، گوگل درایو از جمله نرم افزار های از پیش تعیین شده این سرویس میباشند.
رایانش ابری یک تکنولوژی بسیار جدید از است که در چند سال اخیر رشد مطلوبی را از آن شاده بودیم. این فناوری که یکی از محبوبترین و ترندترین فناوریهای اخیر به شمار میآید توانست به یک فناوری کاربردی تبدیل شود. لازم به ذکر است که فناوری ابری هنوز نتوانسته تمامی امکانات مورد نیاز کاربران را در اختیار عموم بگذارد؛ در واقع اگر تا به حال نرم افزارهای نصب شده با نرم افزارهای تحت وب را مقایسه کرده باشید، از محدودیتها و کمبود امکانات در نسخه تحت وب باخبراید. این فناوری تنها برای رفع نیازهای سادهای در اختیار عموم قرار گرفته است که در بسیاری از مواقع بسیار مفید و کاربردی شناخته شده است. لازم به ذکر است که استفاده از رایانش ابری بدون اینترنت امکان پذیر نیست و نیاز مبرم آن به اینترنت یک عیب بسیار بزرگ است. توصیه میشود پیش از خرید حتماً نیاز خود از رایانش ابری مشخص کنید و متناسب با نیاز خرید کنید. چرا که در بسیاری از مواقع نسخه تحت وب نمیتواند جایگزین مناسبی برای نسخه نصب شده باشد. در این نوشتار همانطور که وعده داده شد، پاسخ به سوال رایانش ابری چیست به طور کامل توضیح داده شد.